Háztartások biztonsága szakértőtől

Háztartások biztonsága szakértőtől

Háztartások biztonsága

Otthonunk tele van veszélyforrásokkal, tűzhely, elektromos eszközök, kazánok, vízmelegítők, napkollektorok, kandallók, kályhák, Vízmelegítő Gyűjtőkémény Gáz, szén vagy fa tüzelőberendezés Kazán vagy egyéb fűtőkészülék Kipufogógázok a garázsból Zárt térben használt hordozható főző vagy sütő berendezés Hordozható gáz vagy olaj tüzelésű hősugárzók Konyhai főzőlapközponti vagy split klímák.

Értékeink, családunk biztonsága, a háztartások biztonsága érdekében több olyan biztonsági eszközt is alkalmazhatunk melyek a megelőzésben, kialakult problémák megoldásában nyújtanak segítséget.

Megelőzés eszközei

Tűzjelzők

A megfelelően elhelyezett füstérzékelők, tűzjelzők a lakás minden helységében azonnali riasztást, jelzést adnak ha füst képződik a lakásban. Megkezdhető a menekülés és az esetleges vészhelyzet, tűz, oltása.

Füstérzékelők egyszerűen kihelyezhetőek, nem igényelnek kábelezést, szakember közreműködését.

XS100 Optikai füstérzékelő

Biztonságos, karbantartást gondozást nem igényelnek.

CO monoxid érzékelők

A szén-monoxid (CO) egy színtelen, szagtalan erősen mérgező gáz, ami egyaránt veszélyes emberre és állatra. Néma gyilkosnak is nevezik, mert nem látjuk, nem érezzük. A mérgezés bárkivel, bármilyen zárt térben megtörténhet, ráadásul a kezdeti tünetei hasonlítanak az influenza tüneteihez

Minden alkalommal, amikor egy szén-monoxid vészjelzőt szerelünk fel potenciálisan egy életet mentünk meg.

Szén-monoxid vészjelzők


Tűzoltás eszközei

Tűzoltó készülékek

De mivel oltsuk a tüzet?

A lakásunkban előfordulnak szilárd, folyékony és gáznemű anyagok. Ezek oltására ABC porral oltókat javasoljuk. Grill teraszra, konyhában könnyen elhelyezhető kompakt készülék.

2kg-os Gloria PD2G tűzoltó készülék ideális választás

Nagyobb lakásokban, garázsbeállókban érdemes növeli, a készenlétben tartott tűzoltó készülék méretét- minél több oltóanyag annál hatékonyabb a beavatkozás.

6kg-os ABC tűzoltó készülék

Potenciális veszélyforrás: a konyha

A főzés közben használt anyagok, zsírok, olajok potenciális és nagyon nehezen kezelhető anyagok. Könnyen kerülhetnek lángoló állapotba melynek oltása nagyon nehéz.

Soha, semmilyen körülmények között ne próbáljuk vízzel oltani!

Kigyulladt tepsi, fritőz, oltásának leghatékonyabb módja oltókendő használata:

  • elfojtja a lángokat
  • megszünteti az égést, lángolást
  • biztonságos oltás

Szerezd be MOST a tűzoltó takarót!

Égési sérülések kezelése, Mi is Water Jel?

Ha már megtörtént a baj a bőr égési sérülésének kezelése azonnali hatékony gyógykezelést igényel.

A Water-Jel® egy víztiszta zselé, amely a legkomolyabb égési sérülések esetén is azonnal hűsíti az égett bőrfelületet, csillapítja a fájdalmat, gyengéden fertőtlenít, és megakadályozza a fertőzések bejutását a nyílt sebbe. Minden esetben gyorsabban alkalmazható, mint a hideg vizes hűtés, hatékonysága miatt kevesebb időt rabol el a tényleges segítségnyújtástól, és a sérült fájdalmait azonnal enyhíti.

Minden égéstípusra alkalmas, tűz által okozott és vegyi égésre éppúgy, mint a napégés kezelésére.

A Water-Jel® nem tartalmaz lidocaint, nem okoz allergiás tüneteket. Teafaolaj-tartalma antiszeptikus hatású. Nincs aktív hatóanyagtartalma, ezért semmilyen összeférhetetlenség nem merülhet fel, és gyorsan, vízzel eltávolítható a stabilizált beteg későbbi kezelése során.

Burn Jel égési zselé 6x4gr

Csökkentsük együtt a kockázatokat, egy egészségre ártalmatlan, biztonságos munkahelyért!

Szaktudásunkkal őrzünk, és megelőzünk a munka, tűz és környezetvédelem, és a járványügy területén.

Aktualitásainkért kövess minket a Facebook-on!